In maart verdwenen veel van mijn opdrachten als sneeuw voor de zon. Even dacht ik dat ik alles kwijt was wat ik bedrijfsmatig had opgebouwd. Maar er kwam iets voor terug wat beter voelt en past.

Het is me vaker gebeurd. Op het moment dat ik verlies ervaar, vergroot dit (na het doorleven van de pijn en het verdriet) uiteindelijk mijn gevoel van vrijheid en durf. Het lukt me dan beter om keuzes te maken die ik spannend vind. Zo is destijds, na een periode met veel verlies, ook mijn stap naar het ondernemerschap ontstaan. Verlies en verlangen zijn op allerlei manieren sterk met elkaar verbonden.

Na het verlies van veel opdrachten kon ik scherper voelen wat mijn toegevoegde waarde is, waar ik blij van word en hoe ik kan bijdragen. Ik heb de balans opgemaakt en keuzes gemaakt. Dat is ook ondernemerswinst.

Samen met Marcel de Groen heb ik vervolgens het bedrijf NieuweKaders opgericht. Het tegenovergestelde van lock down: we’re opening up! We hebben dit jaar drie betekenisvolle programma’s ontwikkeld, waar we ondernemers en werkenden begeleiden in een soortgelijke zoektocht naar meer vrijheid en durf om juist dat te doen wat bij ze past, binnen hun huidige rollen en werkcontext of juist daar buiten.

We hebben inmiddels 36! mensen in drie programma’s mogen begeleiden. De lovende recensies bevestigen dat het programma impact- en betekenisvol is voor deelnemers. Een greep uit de reacties van deelnemers aan de laatste editie:

  • “Mij heeft het weer veel helderheid gegeven over wie ik ben en wat ik kom brengen op de wereld. Het heeft mijzelf weer betekenis gegeven”.
  • “Deze dagen hebben me ontzettend veel gebracht. Inzicht in mijn patronen, in sociale situaties, confrontatie, herkenning, moed en een diep besluit, om mijn leven anders te gaan leven”.
  • “Ik had het gevoel in een golf te zitten die me onder het oppervlak trok, en mee de diepte in nam. Maar ik voelde ook dat, als ik me eraan over gaf, ik uiteindelijk wijzer weer boven zou komen. Ik denk dat je eruit haalt wat je bereid bent erin te stoppen en voor mij was dat veel”.

 

Een dag na ons laatste programma kregen we een telefoontje: Die training van jullie, die wil ik ook doen! Maar ik wil eigenlijk niet wachten tot februari”.  Wij willen deze enthousiaste aanmelder, de anderen op de wachtlijst en onszelf eigenlijk ook niet laten wachten. Daarom komt er een extra editie op 7, 8 en 9 december. Er zijn nog voldoende plaatsen om mee te doen! Voor Arnhemse ondernemers zijn nog een paar gesubsidieerde plaatsen beschikbaar met een fikse korting.

We hebben inmiddels ook een incompany- en vervolgaanbod en organiseren evenementen waarin je kennis kunt maken met ons werk. Ook zijn er nieuwe programma’s in de maak, onder andere een vierdaagse gericht op leiderschap. Verder denken we erover een programma ‘Identiteit Transitie Veerkracht na een verlies’ te maken. Keer op keer zie ik in mijn praktijk als coach en rouwbegeleider hoe verlieservaringen leiden tot levensvraagstukken (hoe wil ik verder leven?). Het kan ontzettend helpend zijn om in een groep onder begeleiding diepgaand te onderzoeken welke keuzes je kan en wil maken.

Wil je meer weten over deze programma’s meld je dan aan voor de nieuwsbrief van NieuweKaders en/of volg ons op Linkedin, Facebook, Instagram.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

back to top