Dubbel getal, dubbel gevoel

Dubbel getal, dubbel gevoel

Ik word vandaag 44 jaar. Of je dat nu oud of jong vindt, ligt waarschijnlijk aan je eigen leeftijd. Het voelt voor mij al best een beetje oud… Ik raak verder verwijdert van de 30. En de 50, dìe komt ieder jaar, en steeds sneller, een stukje dichterbij. Maar los van oud of jong, vind ik 44 jaar worden best bijzonder.

Wanneer ik als kind een getal mocht kiezen onder de 10, dan koos ik steevast 4. En als ik nu een nieuwe pincode, rekeningnummer of nummerbord krijg, dan hoop ik dat er een vier in zit. Ik heb 4 altijd het mooiste getal gevonden. Nou ja, bijna het mooiste dan. 44 overtreft de 4 en is dan ook ècht het mooiste en mijn geluks- en lievelingsgetal. Wanneer ik me ga bedenken waarom ik 44 zo mooi vind, dan heeft het waarschijnlijk iets te maken met symmetrie en ritme. Daar hou ik van. Vandaag word ik dus 44, is mijn moeder recent 77 geworden en beviel zij van mij op haar 33e. Mooier kan mijn verjaardag getalsmatig niet worden!

Toch is de leeftijd 44 niet alleen maar verbonden met mooi. Toen Arjan, mijn toenmalige partner en destijds ex-in-wording, op 18 juli 2012 44 jaar werd, hadden we geen idee dat het daar bij zou blijven. Dat dàt het was, voor eeuwig. Er kwamen nog 54 dagen bij, maar dat was het dan ook. Toen hij op 9 september tijdens een rondje Posbank fietsen werd aangereden was het in één klap over. En dan is het voor iedereen helder. 44 is jong, en zeker te jong om niet meer te leven. Dat maakt dat dit dubbele getal, een dubbel gevoel met zich mee brengt. Ik ben nu zelf 44 jaar en leef hopelijk nog heel lang samen verder met mijn lief die onlangs wel 45 is geworden. Op mijn 44e verjaardag denk ik aan de plotselinge dood van Arjan en zijn niet verder leven. ‘Mag ik mijn 44e dan wel vieren?’ was een vraag die ik de afgelopen tijd steeds bij me voelde opkomen. En als het dan mag, wil ik het dan wel? Ja, het mag en ik wil het ook, maar niet zomaar. Niet zonder de 44 jaar van Arjan te noemen en te eren. Dus ik proost tijdens het worden van mijn lievelingsgetal ook op het geleefde leven van Arjan. Proosten jullie mee op het leven?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

back to top