Een brug VERDER

Een brug VERDER

VERDER gaat een brug verder en is nu gevestigd in Huissen. Regelmatig kregen wij een fronsend gezicht wanneer Ralph en ik vertelden over onze verhuizing naar deze kleine stad in de gemeente Lingewaard. Wanneer je in Arnhem-Noord woont is zuidwaarts over de brug gaan geen logische vervolgstap. Een collega maakte het vergelijk met Amsterdammers die in Amstelveen gaat wonen. Je bent dan geen echte Amsterdammer meer. Los van de reacties, moesten we ook  zelf ‘ergens’ over heen, voordat we Huissen als onze nieuwe thuisplek konden zien. Geografische grenzen werden door beelden en overtuigingen mentale grenzen.

Na 15 jaar heb ik afscheid genomen van ‘mijn’ woning aan het mooste pleintje van Arnhem. Ik had er grote dingen meegemaakt, veel in geinvesteerd en het zo naar mijn wensen gemaakt, dat het idee van vertrek heel lang onmogelijk leek. Soms kan je je ergens zo aan verbinden, dat het een grens wordt om verder te gaan, ook al is dit beter voor je. Ik moest het nodige rouwwerk verrichten om deze plek los te laten. Nu voelt het helemaal goed om er weg te zijn. De waardevolle herinneringen heb ik met me meegenomen.

Het vertrek uit de stad Arnhem voelde groter dan ik eigenlijk had voorzien. Ik voel me blijkbaar niet alleen meer een Brabants, maar ook een Arnhems meisje. Deze identiteit in mij krijgt nu een mooi vervolg als Arnhemse ondernemer van het bedrijf NieuweKaders dat ik tijdens de Lock Down samen met Marcel de Groen heb opgericht. Ook hier gingen we grenzen over. We zagen, ondanks al het werk dat wegviel, nieuwe mogelijkheden en wisten nieuwe kansen te creëren. We transfomeerderen van eenpitters naar een bedrijf samen, waarin we voelen dat we de grenzen nog niet hebben bereikt.

Inmiddels wonen mijn lief en ik zes weken op onze nieuwe thuisplek en genieten we van de ruimte, de rust en het groen om ons heen. Huissen is voor ons een heerlijke plek om te wonen en tot rust te komen. Arnhem is nog steeds dichtbij. Mijn werk verricht ik nu op en vanuit beiden plekken en daarvoor steek ik graag de brug over.

Voel jij ook ergens grenzen en wil je deze eens echt goed onderzoeken? Kijk dan eens naar onze programma’s op: www.nieuwekaders.com.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

back to top