HILDE VAN POEIJER

Ik ben Hilde. Ik ben geboren (1974) en opgegroeid in Brabant. Na mijn studie in Deventer heb ik in de omgeving Breda mijn eerste werkervaringen opgedaan. Ik werkte destijds binnen het HRM werkveld binnen de Politie. Sinds 2005 woon ik met veel plezier in Arnhem-Noord, waar sinds 2015 ook mijn praktijk gevestigd is. Ik hou van de combinatie van groen en stad, zoals van tegenstellingen en ‘the best of both worlds’. In mijn vrije tijd sport en wandel ik graag. Ook ben in een liefhebber van lezen, schrijven, film en kunst. Dit gebruik ik ook graag als creatieve middelen in mijn werk.

Mijn rollen als rouwbegeleider, coach, teamcoach, programmaleider en trainer vervul ik met veel energie en bevlogenheid. Voor de uitoefening van mijn vak gebruik ik mijn opgebouwde kennis, gevolgde opleidingen en inmiddels ruime werkervaring (zie hieronder voor een overzicht).

Natuurlijk krijg ik net als iedereen te maken met de verschillende uitdagingen die het leven aanreikt. In mijn begeleiding put ik ook uit deze eigen ervaringen en schuw niet deze te gebruiken wanneer dit helpend kan zijn. Ondanks het besef en de ervaring dat het leven ook gepaard gaat met tegenslagen en verdriet heb ik een positieve, hoopvolle kijk op het leven. Ik noem mezelf ook wel een kanskijker.

 

Ik geloof dat bewustzijn van en reflectie op het eigen denken, voelen en handelen het leven en werk diepgang geven. Het maakt het mooier en waardevoller en helpt ons bij de lastige momenten die ook op ons pad komen. Wat maakt dat je doet wat je doet en hoe je dit doet? Deze vragen zijn voor mij relevant of het nu gaat om het nastreven van persoonlijke doelen, een goede en effectieve samenwerking, krachtiger leiderschap of om het omgaan met ingrijpende gebeurtenissen. Je komt verder door terug te kijken waar je vandaan komt, helder te voelen waar je heen wilt en te ervaren en doen in het hier en nu.

Andere eigenschappen die mij kenmerken zijn: betrouwbaar, helder, empathisch, warm, conceptueel, analytisch en creatief.

ERVARING

Sinds 2011 ben ik zelfstandig ondernemer onder de naam VERDER. Tot op heden heb ik onderstaande activiteiten verricht:

 • Rouwbegeleiding en coaching.
 • Begeleiding strategievorming en samenwerking Managementteam Sector Zorg, Welzijn en Sport bij het Graafschapcollege (2019).
 • Begeleiding cultuur en teamontwikkeltraject Loopbaanportaal ROC Leeuwenborgh (2018-2019).
 • Ontwerp, programmaleiderschap en begeleiding tweejarige leiderschapsreis STC Group (2017-2019).
 • Ontwerp, programmaleiderschap en begeleiding tweejarig verandertraject MBO  College Zuidoost van het ROC van Amsterdam (2015-2017).
 • Ontwerp en begeleiding tweejarig teamcultuurtraject CIOS Sittard/Venl0 (2013-2015).
 • Diverse teamontwikkeltrajecten bij basisonderwijs, MBO-onderwijs en Zorg (2013-2019).
 • Diverse managementbijeenkomsten en strategiedagen (2013-2019).
 • Diverse cultuuronderzoek en adviestrajecten (2013-2019).

Ik heb van 1999 tot en met 2014 binnen de politie verschillende HR- rollen vervuld:

 • Projectleider Management Development en Professional Development (2013-2014).
 • Programmaleider Kandidatenprogramma (2012-2013).
 • Teammanager HR- Instroom & Ontwikkeling (2008-2012).
 • Programmamanager Loopbaanbeleid en Talentmanagement  (2007-2008).
 • Teammanager HRD (2004-2007).
 • HRM adviseur (1999-2003).

OPLEIDINGEN

 • HBO Master Rouwbegeleidingskunde – Hogeschool Utrecht  (2014-2015)
 • Universitaire Master Organisatie, Cultuur en Management – Universiteit Utrecht (2009- 2011)
 • Leergang Leidinggeven aan Onderwijs – en kennisontwikkeling – Politieacademie/ Kessels en Smit en TSM Businesschool (2007- 2008)
 • HBO Bachelor Psychodiagnostisch werk – Hogeschool Saxion (diploma 1993-1998)

RELEVANTE TRAININGEN

 • Group Relation Conference – Vilnius University & Tavistock Institute of Human Relations (2019)
 • Breek de stilte 1 – Interaktiel (2019)
 • Training tafelopstellingen – Hijink & Zo (2019)
 • Psychopathologie – Hogeschool Utrecht (2015)
 • Inleiding in de Psychologie – Open Universiteit (2002)
 • Verdiepingscursus loopbaancoaching (2002)
 • Loopbaancoaching – NPI (1999- 2000) 
back to top