RECENSIES

Ik ben bij Hilde terecht gekomen om haar ondersteuning te vragen bij het rouwproces n.a.v. het overlijden van mijn vrouw. De eerste periode was dat vooral gericht om in mentale zin op de been te blijven, de periode daarna om het leven met vallen en opstaan weer wat op te pakken. Ik vond het bijzonder en zeer waardevol om samen met haar dit pad te bewandelen. Het pad wat altijd door zal gaan want rouw verwerk je niet, ‘je werkt ermee’ en zal altijd een deel uitmaken van mijn leven. Dank voor je steun Hilde, je luisterend oor, rake en behulpzame feedback en liefde! Je hebt me echt verder gebracht en daar ben ik je enorm dankbaar voor!

Weduwnaar

Na het overlijden van mijn moeder was ik heel verdrietig. Ik heb eerder in mijn leven grote verliezen geleden, maar destijds onvoldoende tijd en ruimte gekregen (genomen) om te rouwen. Ik wist ook niet hoe dat moest en ging ‘gewoon’ maar door met leven en zorgen voor anderen. Toen mijn moeder doodging, kon en wilde ik er niet meer omheen. Rouw van korte en langere tijd geleden liepen door elkaar heen. Ik voelde gemis, verdriet en verwarring. De gesprekken met Hilde hebben mij goed geholpen om mijn rouwproces(sen) vorm te geven. Haar vragen en feedback brachten me inzicht, helderheid, bevestiging en uiteindelijk een gevoel van rust en afronding. Hilde staat naast je en is oprecht geïnteresseerd. Ze leeft en denkt mee, en houdt het overzicht. Ik heb veel aan de begeleiding gehad. Dank je wel, Hilde.

Dochter/ zus

Beste Hilde, dank je wel voor het baken dat jij wilde zijn voor mij. Gedurende een jaar ben je met me meegelopen, heb je geluisterd en gesproken. Vaak zat ik daarna op de fiets naar huis nog in gedachten over het gesprek en luisterde nogmaals naar de pakkende woorden die je me meegaf. Ik kon weer even verder. Nu probeer ik het zelf, wetende dat wanneer ik toch nog een baken nodig heb weer bij je terug kan komen. Dank je wel.

Moeder

Het afgelopen jaar mocht Hilde mij begeleiden, in een aantal sessies. We hadden gelijk een klik, en ik was blij verrast door haar kundigheid. Ze coachte mij bij het verlies van mijn moeder. Dit deed ze met grote zorgvuldigheid en empathie. Ze gaf mij duidelijkheid tijdens het proces van rouwen. Dit gaf mij vertrouwen en inzicht in mijzelf. Daarbij had ze humor, dat werkte weer ontspannen. Ik vind haar een supercoach! Aan te raden voor iedereen die te maken heeft met een verlies, op welke manier dan ook.

Dochter

Ik wil graag iets schrijven over Hilde. Ik heb het bijzonder prettig ervaren om met haar van gedachten te wisselenna het overlijden van mijn lieve man. Te ‘delen’ wat een ander begrijpt is zo enorm belangrijk, dan heb  je het gevoel dat je niet alleen staat. Natuurlijk heb ik vrienden om me heen, maar als iemand voelt omdat ze het zelf ook heeft meegemaakt, wat ik op dat moment doormaak, dan voelt dat als een soort van begrepen worden. Ik ben een paar keer bij haar in de praktijk geweest en we zijn een keer gaan wandele, en door haar opmerkingen, en bepaalde woorden die blijven hangen, is dat ik weer ‘verder kon’. Wat mij het meest is bijgebleven is “maak van elke dag een dag”. En daar ben ik haar enorm dankbaar voor. Ik gun iedereen iemand als Hilde op zijn of haar pad!

Weduwe

Ik heb een tijdje coaching gehad van Hilde waarbij zij snel de kern bij wist te raken. Er was in een hele veilige setting ruimte om het verdriet te laten zijn en dit stap voor stap in een proces een plekje te kunnen geven. Hilde kon mij heel goed van inzichten voorzien en daarmee heb ik geleerd om dichter bij mezelf te komen. Hilde zorgt voor rust, inzichten, humor en met liefde naar jezelf leren kijken.
Echt een topper!

Vrouw in scheiding

back to top