RECENSIES

Na het overlijden van mijn moeder was ik heel verdrietig. Ik heb eerder in mijn leven grote verliezen geleden, maar destijds onvoldoende tijd en ruimte gekregen (genomen) om te rouwen. Ik wist ook niet hoe dat moest en ging ‘gewoon’ maar door met leven en zorgen voor anderen. Toen mijn moeder doodging, kon en wilde ik er niet meer omheen. Rouw van korte en langere tijd geleden liepen door elkaar heen. Ik voelde gemis, verdriet en verwarring. De gesprekken met Hilde hebben mij goed geholpen om mijn rouwproces(sen) vorm te geven. Haar vragen en feedback brachten me inzicht, helderheid, bevestiging en uiteindelijk een gevoel van rust en afronding. Hilde staat naast je en is oprecht geïnteresseerd. Ze leeft en denkt mee, en houdt het overzicht. Ik heb veel aan de begeleiding gehad. Dank je wel, Hilde.

Dochter/ zus

Rouwbegeleiding (2020-2021)

Ik ben bij Hilde terecht gekomen om haar ondersteuning te vragen bij het rouwproces n.a.v. het overlijden van mijn vrouw. De eerste periode was dat vooral gericht om in mentale zin op de been te blijven, de periode daarna om het leven met vallen en opstaan weer wat op te pakken. Ik vond het bijzonder en zeer waardevol om samen met haar dit pad te bewandelen. Het pad wat altijd door zal gaan want rouw verwerk je niet, ‘je werkt ermee’ en zal altijd een deel uitmaken van mijn leven. Dank voor je steun Hilde, je luisterend oor, rake en behulpzame feedback en liefde! Je hebt me echt verder gebracht en daar ben ik je enorm dankbaar voor!

Weduwnaar

Rouwbegeleiding (2019-2021)

Hilde helpt jezelf goed in de spiegel kijken. Daardoor komen ontwikkelpunten goed in beeld, maar zeker ook de kwaliteiten. Confronteren met compassie is een goede samenvatting.

Rector Voortgezet onderwijs

Coaching (2019-2020)

Beste Hilde, dank je wel voor het baken dat jij wilde zijn voor mij. Gedurende een jaar ben je met me meegelopen, heb je geluisterd en gesproken. Vaak zat ik daarna op de fiets naar huis nog in gedachten over het gesprek en luisterde nogmaals naar de pakkende woorden die je me meegaf. Ik kon weer even verder. Nu probeer ik het zelf, wetende dat wanneer ik toch nog een baken nodig heb weer bij je terug kan komen. Dank je wel.

Moeder

Rouwbegeleiding (2020-2021)

Sinds 2018 werkt onze organisatie samen met Hilde van Poeijer. Hilde heeft zich bij ons bewezen als een sterke coach en verbinder. Met haar creatieve (out of the box) benadering weet ze haar cursisten te prikkelen en tot nieuwe inzichten te bewegen. Ze is in staat op een vriendelijke, maar directe manier te confronteren. In haar benadering luistert ze goed, kernachtig samen en laat daarna ruimte voor reflectie bij haar cursisten. Opvallend is de gedegen manier waarop Hilde en haar team de voorbereiding ter hand neemt. Zowel inhoudelijk als organisatorisch zijn de zaken altijd goed geregeld. Ze voert daarbij een vooraf bepaald thema consequent door. Dat geeft helderheid en schept vertrouwen bij de deelnemers. Hilde heeft, door haar aanpak en persoonlijkheid ons managementteam in relatief korte tijd een stap vooruitgebracht in teamontwikkeling.

Collegedirecteur MBO-onderwijs

Ontwikkeling Managementteam (2018-2020)

Ik heb een aantal coaching sessies gehad van Hilde.
Binnen een zeer prettige en veilige omgeving vond ik direct een klik met haar. Hilde is inlevend, brengt humor met zich mee en weet snel de vinger op het pijnpunt te leggen. Dit doet ze vooral op een zeer prettige en reflecterende wijze naar jezelf toe. Ze heeft mij onder andere in vrij korte tijd laten inzien en ervaren om aandacht en energie te steken in de zaken die je zelf kunt veranderen en waar je zelf invloed op hebt. Op deze wijze ben ik dichter bij mijzelf gekomen in zowel werk als privé. Hilde heeft een bijzondere en zeer prettige persoonlijkheid!

Manager Bedrijfsvoering HBO-onderwijs

Coaching leiderschap (2019)

Hilde is voor ons de aanjager geweest van een grote stap in ons team; door haar bewuste, behoedzame, zorgvuldige én effectieve aanpak hebben we een flinke ontwikkeling met elkaar doorgemaakt. Haar empathische en prettige persoonlijkheid in combinatie met haar deskundige en ook nuchtere persoonlijkheid maakte dat iedereen zich prettig voelde bij haar; een belangrijk ingrediënt voor succes!

Manager

Teamcoaching (2018 - 2019)

Hilde heeft bij STC group een hele waardevolle bijdrage geleverd in de leiderschapsontwikkeling van managers en directeuren. Door de zaken vanuit andere perspectieve te benaderen en de mens achter de ‘leider’ te zien. Ze heeft zowel teams als individuen gecoacht en dat alles doet zij met positieve energie en vanuit creatieve invalshoeken. Ik heb heel fijn met Hilde samengewerkt. Ze is een echte professional, een vakvrouw en heeft daarnaast een goed netwerk dat zij inzet om de groep naar een hoger niveau te krijgen. Chapeau Hilde! Dank voor de fijne samenwerking! We houden contact… 

Directeur HRM

Leiderschapstraject (2017-2019)

Op een informele manier heeft Hilde me weer op de rit geholpen. Hindernissen en belemmeringen zijn minder hoog geworden waardoor ze nu weer te overzien zijn. Hilde drukte op de juiste knoppen. Bedankt hiervoor!​

Medewerker Wijkteam

Coaching (2019)

Het afgelopen jaar mocht Hilde mij begeleiden, in een aantal sessies. We hadden gelijk een klik, en ik was blij verrast door haar kundigheid. Ze coachte mij bij het verlies van mijn moeder. Dit deed ze met grote zorgvuldigheid en empathie. Ze gaf mij duidelijkheid tijdens het proces van rouwen. Dit gaf mij vertrouwen en inzicht in mijzelf. Daarbij had ze humor, dat werkte weer ontspannen. Ik vind haar een supercoach! Aan te raden voor iedereen die te maken heeft met een verlies, op welke manier dan ook.

DOCHTER

Rouwbegeleiding (2018)

Ik heb bij Hilde coachingsessies gehad. Wat een geweldig mens en wat een wijsheid! Zij luistert, analyseert, vraagt, lacht en ontdekt waar de pijnpunten zitten. Een werkgerelateerd probleem waarvan een groot deel in mijzelf te vinden was. Ik heb er veel van geleerd, kan weer VERDER. Een super coach die dit op geheel eigen wijze doet zonder afstand.

Verpleegkundige

Coaching (2017)

Met Hilde als coach ben ik heel blij! Als bekwame coach is ze nooit oordelend of sturend, ze laat me altijd de ‘echte ik’ zien en doet dat vanuit positieve psychologie. Ze is daarbij volledig zichzelf, ontspannen en met een lach. Het zelfvertrouwen en de rust die ze daarbij uitstraalt, straalt ook op mij als coachee over. Ik kan Hilde van harte aanbevelen!

Waarnemed Hoofd P&O

Coaching (2016)

Ik wil graag iets schrijven over Hilde. Ik heb het bijzonder prettig ervaren om met haar van gedachten te wisselenna het overlijden van mijn lieve man. Te ‘delen’ wat een ander begrijpt is zo enorm belangrijk, dan heb  je het gevoel dat je niet alleen staat. Natuurlijk heb ik vrienden om me heen, maar als iemand voelt omdat ze het zelf ook heeft meegemaakt, wat ik op dat moment doormaak, dan voelt dat als een soort van begrepen worden. Ik ben een paar keer bij haar in de praktijk geweest en we zijn een keer gaan wandele, en door haar opmerkingen, en bepaalde woorden die blijven hangen, is dat ik weer ‘verder kon’. Wat mij het meest is bijgebleven is “maak van elke dag een dag”. En daar ben ik haar enorm dankbaar voor. Ik gun iedereen iemand als Hilde op zijn of haar pad!

Weduwe

Rouwbegeleiding (2016)

Samenwerken met Hilde, mijn advies is: Dat Moet Je Zeker Doen! Niet alleen is ze een kanskijker en een conceptdenker, maar in haar rol als extern projectleider heb ik Hilde leren kennen als een alleskunner. Binnen STC Group werkten we tijdelijk samen aan leiderschapsontwikkeling van teamleiders en onderwijsmanagers. Met als uitdaging om verdere beweging in de organisatie te creëren, het programma in verbinding te brengen met alles wat in de organisatie ontstaat én steeds op koers te blijven. Wat als eerste opvalt is Hilde’s creatieve aanpak, waarmee ze openheid en nieuwsgierigheid aanjaagt. Op momenten dat veranderprocessen taai worden, is voelbaar hoe inlevend, nauwkeurig en persoonlijk ze werkt. Door Hilde pakken mensen het stuur van hun eigen ontwikkeling op en komen onder haar begeleiding tot groei. Of Hilde nou grote groepen leiders in een lerende ervaring brengt, teams in verandering begeleidt of een-op-een gesprekken voert: het levert altijd nieuwe inzichten op, er ontstaat beweging op een diepere laag en gefocuste actie in de praktijk. Kortom; samenwerken met Hilde geeft positieve energie, heldere resultaten en brengt enorm veel plezier.

Intern projectleider

Begeleiding leiderschapsprogramma (2018)

Een van de belangrijkste dingen die direct naar boven komen is dat ik tijdens de gesprekken met Hilde “stilgezet” werd: wat is er NU aan de hand? Zij hielp me ordening in de chaos van gedachten en gevoelens te brengen. Wat heeft prioriteit? Deels was het voor mij belangrijk om alles wat rondom een life event samenhing te kunnen vertellen. Dus een luisterend oor, af en toe een vraag. Voelde als verwerking. En daarmee dit hoofdstuk min of meer afsluiten. Een ander belangrijk item was: hoe neem ik beslissingen? Welke waarden liggen daaraan ten grondslag? Erachter komen hoeveel ik moet van mezelf en hoe weinig ik stilsta bij wat ik wil.  De coaching heeft ertoe geleid dat ik stappen heb genomen om uit te zoeken of ander werk bij me past.

Verpleegkundige

Coaching (2018)
Hilde heeft mij een heleboel inzichten gegeven over hoe ik nieuwe paden zelf kan maken en kan bewandelen. Ze heeft mij gesteund in een hele moeilijke periode in mijn leven. Met haar hulp ben ik overeind blijven staan en heb ik geleerd regie te houden en te nemen in mijn eigen leven.
Ik kan nu VERDER.
 

Zorgcoordinator VMBO

Coaching (2018)
Ik heb een tijdje coaching gehad van Hilde waarbij zij snel de kern bij wist te raken. Er was in een hele veilige setting ruimte om het verdriet te laten zijn en dit stap voor stap in een proces een plekje te kunnen geven. Hilde kon mij heel goed van inzichten voorzien en daarmee heb ik geleerd om dichter bij mezelf te komen. Hilde zorgt voor rust, inzichten, humor en met liefde naar jezelf leren kijken.
Echt een topper!

Vrouw in scheiding

Rouwbegeleiding (2016)
back to top