TRAININGEN & WORKSHOPS OVER ROUW

Rouwen is een persoonlijk proces, waarbij het soms kan helpen om de persoonlijke ervaringen die je hierin meemaakt te delen met anderen (die ook een verlies hebben meegemaakt). Ook kan het voor verschillende soorten professionals handig zijn om meer te weten over rouw. Daarom biedt VERDERcoach naast individuele begeleiding voor verschillende doelgroepen ook trainingen, workshops en lezingen aan. Hieronder zie je het aanbod. Ook zijn er mogelijkheden op maat. Neem daarover gerust contact op.

ROUWKOST

Samen met Monique Knuver van Monkeybusiness organiseer ik inzichtgevende en actiegerichte expedities voor young professionals. Wij begeleiden young professionals een stap verder in de richting en de doelen die zij hebben. Dit doen we in drie verschillende expedities, waarbij we actie- en ervaringsgericht op onderzoek gaat en waarbij de activiteiten deels buiten in de natuur plaatsvinden. Een van deze drie expedities is rouwkost en is passend voor young professionals die te maken hebt (gehad) met een verandering en/of verlies dat veel impact heeft op het leven. In een groep met andere young professionals kunnen zij ontdekken hoe hier mee om te kunnen gaan.

Deze tweedaagse is door organisaties, stichtingen, verenigingen en groepen aan te vragen.

Download hier de Flyer Trainingen voor Young Professionals

ONTMOETEN IN AFSCHEID

Samen met Jurgen Theunissen Uitvaartzorg organiseer ik vier keer per jaar ONTMOETEN IN AFSCHEID. Dit zijn themabijeenkomsten waarmee wij voor ons netwerk en geinteresseerden onderwerpen omtrent afscheid en rouw toegankelijker willen maken. De thema’s en sprekers tot op heden waren;

 1. Guido Hegger van Kayros over de verschillende mogelijkheden van nalatenschap.
 2. Auteur Tamara Baars over het thema Wat is rouw, naar aanleiding van haar boek over haar leven naar de zelfdoding van haar broer: ‘Als jullie dit lezen ben ik dood’.
 3. Erfrechtadvocate Katelijne van Barneveld met het thema: ‘Erfrecht in een notendop’.
 4. Vrijdagmiddag 18 oktober 2019 nam En Toen Theater en Training ons mee in het thema ‘Omgaan met rouw op het werk.’
 
Op vrijdag 13 december is al weer de 5e bijeenkomst Ontmoeten in Afscheid met het thema Verborgen verdriet. Yvonne Ramaker en Tinie Kamink van Stichting Broederziel zijn de sprekers van deze middag. Zij zullen deze middag ingaan op de wijze waarop broers en zussen vaak omgaan met rouw. Wat betekent het verlies van een broer of zus voor het leven van de broer of zus die achterblijft? Vaak erkennen broers en zussen hun eigen rouw niet omdat ze zich vaak zorgend opstellen en hun aandacht uitgaat naar de partner of kinderen, of naar de ouders. Een opmerking die broers en zussen nogal eens krijgen is: ”Zorg maar goed voor je ouders”. Stichting Broederzielt denkt dat het essentieel is dat broers en zussen maatschappelijk gezien rouwgrond krijgen, daarvoor is om te beginnen nodig je eigen rouw te erkennen en herkennen. Het verborgen rouwproces kan veel (negatieve) gevolgen hebben voor broers en zussen.
 
 • Locatie: Dudok, Arnhem
 • Inloop: 14:00 uur  – start: 14:45 uur – borrel en napraat: 17:00 uur
 • Deelname is kosteloos.
 • Graag vooraf aanmelden bij Hilde@verdercoach.nl.
 • Er is een beperkte deelname mogelijk.
 
 

NIEUWE BIJEENKOMSTEN IN 2020

De volgende bijeenkomsten staan gepland in 2020:

 • Op 6 maart wordt de bijeenkomst verzorgd door Tim Overdiek aan de hand van zijn boek en tevens de titel van deze bijeenkomst: ‘Als de man verliest’.
 • In mei organiseren we een middag met workshops omtrent het thema: ‘De kracht van verhalen bij afscheid en verlies”.

 

CONTACTFORMULIER

Wil je dat ik contact met je opneem over een van de trainingen vul dan hieronder je gegevens in.

back to top